Gull i KM-lag

Lørdag 21. september stilte fire av våre ryttere til KM-lag. Med klassevinnere i både LC og LB, samt en 3. plass i LA, ble vi rett og slett vanskelige å slå for konkurrentene. Vi hadde nesten 7 prosentpoeng forsprang fra sølvlaget, så dette var godt jobbet!

Maja Farup / Bon Jovi B (t.h.) og Lotte Lise Aune / Aladin II.

Årets KM-lag bestod av:

  • LC: Maja Østberg / Jasmin
  • LB: Gina Wiig / Slotts Uffa
  • LA: Lotte Lise Aune / Aladin II
  • LA: Maja Farup / Bon Jovi B
  • Lagleder: Nina A. Hauge

Først ut på laget var Gina Wiig og Slotts Uffa. Til tross for at Uffa var litt tung å ri for dagen, tok de forspranget i sin klasse med en 1. plass og 68,182%.

LC og LA gikk parallellt, og neste rytter ut var Lotte Lise Aune og Aladin. Aladin var dessverre litt spent for dagen, men de rei en god runde og fikk en total på 57,778%. Lotte rei LA, hvor vi også hadde to ekvipasjer (vi kunne stryke dårligste resultat).

Ut med samme starttidspunkt var Maja’ene. Maja Østberg med 5-årige Jasmin i LC og Maja Farup med Bon Jovi i LA. Maja og Jasmin har kun ridd et stevne tidligere, og det på hjemmebane. Dette var deres debut på bortebane. Jasmin var helt eksemplarisk, og ekvipasjen gikk til topps i sin klasse med hele 71,400%! Maja Farup og Bon Jovi i LA gjorde også en god jobb. De fikk en 3. plass individuelt i klassen med 67,223%, og utgjorde at Lotte’s resultat i LA også kunne strykes.

Da våre ryttere hadde ridd var det ikke mange ryttere igjen. Vi hadde allerede gått forbi Solberg’s lag som lå og snuste i toppen veldig lenge. Solberg var derfor ikke lengre noen fare for oss. Vi var derimot litt redde for siste ryttern til Sarpsborg og omegn, men etter å ha regnet ut at deres siste rytter måtte ri til over 77% for å slå oss, tenkte vi at dette burde gå vår vei. Men det skal alltids ris, og Sarpsborgs siste rytter rei heller ikke til 77%. Så da var gullet vårt!

Medaljevinnere (av totalt 12 klubblag):

  • Gull: Noreødegården Ryttersportsklubb, 206,805 prosentpoeng
  • Sølv: Solberg Rytterklubb, 199,815 prosentpoeng
  • Bronse: Sarpsborg og omegn Rideklubb, 198,755 prosentpoeng

Vi gratulerer laget vårt med solid serier i KM-lag. Godt jobba!

Resultater finnes i Equipe.