Bronse i Lag-NM!

Etter litt frafall i opprinnelig lag, noen omjusteringer av lagets hester og ryttere, klinket vi til med en flott bronsemedalje i årets Lag-NM. Under 0,5 prosentpoeng forsprang var nok til å sikre pallplass.

Etter noe frafall fra opprinnelig lag, ble det noe omjusteringer på både ryttere og hester, for å klare å sette sammen et kvalifisert lag.

Til start i årets Lag-NM stilte Gina Wiig på lagleder Maja Farup’s hest Bon Jovi B i MB:3/FEIs innledende program for juniore, juniorrytter Synne Solheim startet Gina’s Stall-K’s Diadalos i FEIs lagprogram for junior/FEIs individuelle program for junior mens Thea K. Bråten startet Pia Pia i Prix St. Georges/FEIs individuelle program for UR.

Først ut til start på lørdagen var Gina og Bon Jovi i MB:3. Gina har hatt noen start med Bon Jovi i år, men han er kun 7 år, og vi visste at han like gjerne kunne gå fine runder, som om at det kunne bli noen feil. Helt feilfritt ble det heller ikke i 1. avdeling, hvor det ble en kostbar misforstårelse i galoppfatningen. Likevel var totalflyten veldig bra, og de scoret spesielt høyt på travprogrammet. I en klasse med mange langt mer rutinerte hester fikk de en individuell 3. plass og 68,4% som kom godt med fra start.

Som nummer to i rekken på lørdagen startet Thea K. Bråten og Pia Pia i Prix St. Georges. Travprogrammet deres var solid, men det ble feil i seriene, som var noe kostbart. De scoret likevel 67,3% og fikk med seg en individuell 6. plass.

Sist ut på lørdagen var Synne Solheim og Stall-K’s Diadalos («Diddl») i FEIs lagprogram for junior. De hadde en fin runde, og tok med seg en invividuell 4. plass i klassen etter å ha ridd til 67,2%.

Etter 1. avdeling lå vi på en foreløpig 3. plass, men vi hadde flere klubber som pustet oss i ryggen, og med kun tre ekvipasjer på laget, var vi nødt til å lykkes om vi skulle holde plasseringen. Synne har ridd noen stevner med Diddl nå, men var likevel langt mer urutinert med sin hest enn konkurrentene. I tillegg hadde vi unghesten Bon Jovi som også kunne pådra seg noen feil.

I 2. avdeling var Gina og Bon Jovi vår første rytter ut. De klinket til, og rei seg opp prosentmessig fra 1. avdeling, og fikk 69,9% og en individuell 3. plass i klassen. Thea og Pia hadde også en veldig fin runde, og lykkes også godt i galopprogrammet i FEIs individuelle program for UR, hvilket resulterte i 69,2% og en individuell 4. plass. Sist ut var Synne og Diddl. Etter rundene til Gina og Thea hadde vi et godt forsprang på bronsemedaljen i forhold til Tanum som etterhvert ble vår største konkurrent. Men Tanum’s konkurrent i Synne’s klasse var klassevinner dagen før, og hun rei også en veldig god runde i 2. avdeling. Diddl startet programmet med å være veldig ukonsentrert, og vi visste at Synne hadde litt å gå på i forhold til gårsdagens runde, men hun måtte ri bra! Heldigvis kom de gjennom uten store feil, og selv om 2. avdeling ikke ble fullt så god om 1. avdeling, fikk de flotte 65,9%, som var nok til at vi kapret bronsemedaljen kun med 0,495 prosentpoeng forran Tanum.

Godt jobbet jenter, vi er utrolig stolte av dere alle sammen! Veldig morro å reprsentere en helt fersk klubb med medalje i første lagkonkurranse.

Resultater fra helgen finnes i Equipe.